Direktlänk till inlägg 5 januari 2012
Fantastisk god kyckling i krämig sås med mättande pasta. Använd gärna majskyckling för fylligare smak och fullkornspasta för ökad nyttighetsgrad.
Följande behövs till 4 portioner
4 st kycklingbröstfiléer
1 pkt Jamón Serrano
2 dl grädde
1 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 tsk torkad oregano
2 st pressade vitlöksklyftor
tagliatelle - färsk eller torkad. I beskrivningen nedan används torkad pasta!
Sätt igång pastavattnet, glöm inte att salta lätt och droppa gärna i lite olja så klibbar inte pastan ihop. Blanda samman alla ingredienser utom kyckling och serranoskinka i en skål. Bryn kycklingen i lite smör, salta och peppra. Linda in kycklingfiléerna i serranoskinka och lägg i smord ugnsfast form (som ej bör vara för stor - det är bättre att kycklingen får ligga "trångt"). Häll över såsen och ställ in i ugn, 225 grader. Koka pastan enligt anvisningar - när pastan är klar brukar kycklingen också vara färdig.
Bilder kommer!
Då detta året varit väldigt turbulent har hemsidan och min uppdatering av maträtter och drycker fått stå tillbaka. Lägg där till en rejäl serverkrasch där jag "tappade" en stor del av de bilder och recept som jag laddat upp... Men nu hoppas jag kun...