Direktlänk till inlägg 1 februari 2011
Här kommer ett tips på ett snabbt fixat mellanmål. Beroende på hur det tillreds så kan nyttighetsgraden varieras. Ingerdienserna är enkla och är sådana som man oftast har hemma.
Jag börjar med att hyvla långa morotsskivor med hjälp av en rotfruktsskalare. Sedan steker jag dem i en gjutjärnspanna, då får de fin färg. Jag steker dem helst i extrasaltat smör för smakens skull, men väljer man flytande margarin eller olja så blir det självklart lite nyttigare. De skall stekas på relativt låg värme för att kunna bli mjuka utan att brännas. Man får tänka på att den råa högen med morotsstrimlor minskar markant under tillagandet, till den här omgången mat (för en person) använde jag två morötter, lite större än medel.
Medan morötterna får bli klara steker jag äggulor, cirka tre stycken är lagom, i en teflonpanna. Jag mixar ihop gulorna med varandra så att det blir som en stor, härlig omelett och drar några varv med pepparkvarnen över för lite extra smak. "Omeletten" får steka tills den är fast i konsistensen (steks på båda sidor), men utan att brännas så att ytan blir hård. Föredrar man en hård yta (vilket jag inte tycker passar här) rekommenderar jag att hellre använda en gjutjärnspanna för rätt krispighet.
Sist av allt får tärnat vitt bröd fräsa i gjutjärnspannan efter att morötterna tagits upp. Jag använder mig av det befintliga stekflottet (har i lite mer smör om det behövs), då får brödet en härlig färg som går åt det mer gul-orange hållet.
Rätten kan varieras i det oändliga och givetvis gärna kompletteras med lite sallad också, men det här är en bra och mättande bas som inte tar lång tid att göra i ordning.
Fantastisk god kyckling i krämig sås med mättande pasta. Använd gärna majskyckling för fylligare smak och fullkornspasta för ökad nyttighetsgrad. Följande behövs till 4 portioner 4 st kycklingbröstfiléer 1 pkt Jamón Serrano 2 dl grädd...
Då detta året varit väldigt turbulent har hemsidan och min uppdatering av maträtter och drycker fått stå tillbaka. Lägg där till en rejäl serverkrasch där jag "tappade" en stor del av de bilder och recept som jag laddat upp... Men nu hoppas jag kun...