Direktlänk till inlägg 26 december 2010

Jura Superstition

Av Jempa - 26 december 2010 00:23

Jura Superstition är en maltwhisky från Isle of Jura på Skottlands västsida. Den är brungul med en stor rökig doft med fatkaraktär samt inslag av torkad frukt, nötter, tjära och tång. Smaken är komplex av rökigt fat, torkad frukt, tjära, apelsin och lite vanilj. Servera den gärna rumstempererad som avec.


  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jempa - 29 september 2012 22:13

Krämigt god paj med massor av härlig ost! Servera den gärna med kräftstjärtar, kallrökt lax och löjrom, eller varför inte bara lite pepprig ruccola?! Skal 2½ dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 150 g smör (gärna extrasaltat för smakens skull) ...

Av Jempa - 29 september 2012 21:53

  En lättlagad maträtt som går fort att fixa tack vare att färdiggrillad kyckling används, men naturligtvis kan man använda rå kyckling och krydda och steka den själv innan den används i rätten.   Ingredienser 1 grillad eller stekt kyckling ...

Av Jempa - 25 februari 2012 23:26

En läcker dessert som trots ganska "tunga" ingredienser känns lätt och frisk, mycket tack vare den fräscha citrussmaken som verkligen kommer till sin rätt om riktig nypressad citronjuice används. Förberedelser: 40 minuter + kyltid 8-10 pers...

Av Jempa - 5 januari 2012 21:54

Fantastisk god kyckling i krämig sås med mättande pasta. Använd gärna majskyckling för fylligare smak och fullkornspasta för ökad nyttighetsgrad.   Följande behövs till 4 portioner   4 st kycklingbröstfiléer 1 pkt Jamón Serrano 2 dl grädd...

Av Jempa - 17 december 2011 01:06

Då detta året varit väldigt turbulent har hemsidan och min uppdatering av maträtter och drycker fått stå tillbaka. Lägg där till en rejäl serverkrasch där jag "tappade" en stor del av de bilder och recept som jag laddat upp... Men nu hoppas jag kun...

Skapa flashcards