Direktlänk till inlägg 30 november 2010
Vatten, bara vanligt vatten, är en fantastisk måltidsdryck. Underskattat, men kanske på väg uppåt?
Jag serverar gärna vatten till mina middagar och serverar man rödvin så bara måste det kompletteras med ett vattenglas.
Nu kan man ju tycka att ett vattenglas ser tämligen simpelt och tråkigt ut, men med några enkla tillbehör kan man få till en riktigt lyxig känsla. Så här gör jag:
Jag tvättar några citroner och 1-2 slanggurkor (beroende på antalet vattenglas och eventuell karaff/tillbringare). Sedan skär jag citronen i tunna skivor (halvor) och hyvar av gurkans gröna skal. Sedan lägger jag citroner och gurkskal i glas och karaff, mängd efter tycke och smak. Citronen och gurkan kompletterar varandra fantastiskt väl, men ger inte en sådan kraftig smak att det dominerar över maten som serveras.
Visst ser det läckert ut!
Fantastisk god kyckling i krämig sås med mättande pasta. Använd gärna majskyckling för fylligare smak och fullkornspasta för ökad nyttighetsgrad. Följande behövs till 4 portioner 4 st kycklingbröstfiléer 1 pkt Jamón Serrano 2 dl grädd...
Då detta året varit väldigt turbulent har hemsidan och min uppdatering av maträtter och drycker fått stå tillbaka. Lägg där till en rejäl serverkrasch där jag "tappade" en stor del av de bilder och recept som jag laddat upp... Men nu hoppas jag kun...