Direktlänk till inlägg 1 november 2010
Stekt halloumi kan man ha både som förrätt eller huvudrätt beroende på vad man väljer för tillbehör och i vilken mängd. I detta recept fungerar halloumin som förrätt!
Denna förrätt serveras varm och först steker man valfria grönsaker (här har jag valt paprikor i olika färger och coctailtomater) i lite olivolja. Välj gärna en fruttatoolja som ger fylligare smak! Steker du på hög värme får grönsakerna en lite hårdare skorpa, men är också lite hårdare inuti, resultatet blir tvärtom om de steks i lägre värme. Röd paprika lämnar gärna lite färg i pannan och därför steker jag halloumin direkt efter utan att rengöra den emellan, då får osten en extra varm färg. Osten steker jag också i olja och gärna på lite högre värme för att den ska få en torr och krispig utsida.
Osten och grönsakerna läggs upp på tallrikar och kompletteras med en sallad. Jag har här valt ruccola för den härliga pepprigheten samt machésallat för ögats skull. Sist av allt droppar jag över lite balsamvinäger samt duttar på en gnutta salt.
Fantastisk god kyckling i krämig sås med mättande pasta. Använd gärna majskyckling för fylligare smak och fullkornspasta för ökad nyttighetsgrad. Följande behövs till 4 portioner 4 st kycklingbröstfiléer 1 pkt Jamón Serrano 2 dl grädd...
Då detta året varit väldigt turbulent har hemsidan och min uppdatering av maträtter och drycker fått stå tillbaka. Lägg där till en rejäl serverkrasch där jag "tappade" en stor del av de bilder och recept som jag laddat upp... Men nu hoppas jag kun...