Direktlänk till inlägg 1 november 2010

Stekt halloumi

Av Jempa - 1 november 2010 00:21

Stekt halloumi kan man ha både som förrätt eller huvudrätt beroende på vad man väljer för tillbehör och i vilken mängd. I detta recept fungerar halloumin som förrätt!


Denna förrätt serveras varm och först steker man valfria grönsaker (här har jag valt paprikor i olika färger och coctailtomater) i lite olivolja. Välj gärna en fruttatoolja som ger fylligare smak! Steker du på hög värme får grönsakerna en lite hårdare skorpa, men är också lite hårdare inuti, resultatet blir tvärtom om de steks i lägre värme. Röd paprika lämnar gärna lite färg i pannan och därför steker jag halloumin direkt efter utan att rengöra den emellan, då får osten en extra varm färg. Osten steker jag också i olja och gärna på lite högre värme för att den ska få en torr och krispig utsida.


Osten och grönsakerna läggs upp på tallrikar och kompletteras med en sallad. Jag har här valt ruccola för den härliga pepprigheten samt machésallat för ögats skull. Sist av allt droppar jag över lite balsamvinäger samt duttar på en gnutta salt.


  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jempa - 29 september 2012 22:13

Krämigt god paj med massor av härlig ost! Servera den gärna med kräftstjärtar, kallrökt lax och löjrom, eller varför inte bara lite pepprig ruccola?! Skal 2½ dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 150 g smör (gärna extrasaltat för smakens skull) ...

Av Jempa - 29 september 2012 21:53

  En lättlagad maträtt som går fort att fixa tack vare att färdiggrillad kyckling används, men naturligtvis kan man använda rå kyckling och krydda och steka den själv innan den används i rätten.   Ingredienser 1 grillad eller stekt kyckling ...

Av Jempa - 25 februari 2012 23:26

En läcker dessert som trots ganska "tunga" ingredienser känns lätt och frisk, mycket tack vare den fräscha citrussmaken som verkligen kommer till sin rätt om riktig nypressad citronjuice används. Förberedelser: 40 minuter + kyltid 8-10 pers...

Av Jempa - 5 januari 2012 21:54

Fantastisk god kyckling i krämig sås med mättande pasta. Använd gärna majskyckling för fylligare smak och fullkornspasta för ökad nyttighetsgrad.   Följande behövs till 4 portioner   4 st kycklingbröstfiléer 1 pkt Jamón Serrano 2 dl grädd...

Av Jempa - 17 december 2011 01:06

Då detta året varit väldigt turbulent har hemsidan och min uppdatering av maträtter och drycker fått stå tillbaka. Lägg där till en rejäl serverkrasch där jag "tappade" en stor del av de bilder och recept som jag laddat upp... Men nu hoppas jag kun...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se